Свеправославни скуп свештеника у Калифорнији

Годишњи свеправославни скуп свештеника, који сваке године организује Издавачка установа Епархије западноамеричке St. Sebastian Orthodox Press, са благословом архијереја калифорнијских православних јурисдикција: митрополита Герасима (Атинска Архиепископија), митрополита Јосифа (Антиохијска Патријаршија), архиепископа Кирила (Руска Православна Загранична Црква), епископа Максима (Српска Православна Црква) и архиепископа Венијамина (Православна Црква у Америци), одржан је 9. и 10. новембра 2017. године у Мерси центру у Бурлингејму, Калифорнија.

Његово Преосвештенство Епископ г. Иринеј, викар Западноамеричке епархије и администратор Епархије Велике Британије и Ирске, и архимандрит Натанијел Симеонидис, директор Канцеларије за међуправославне, екуменске и међуверске односе, одржали су предавања не теме: Човечанство и „идентитет“ и Откривање „сопства“ у свету и у Цркви.

Свеправославни скуп свештеника је важно сабрање које окупља православно свештенство на америчкој Западној обали у братској љубави и подстиче их у њиховој служби Богу и верницима који су им поверени на пастирско старање.

Учесници скупа су заузели теолошки и веома практичан приступ темама размотривши начине како одређени изазови и прилике у свету често обликују наш идентитет.

Извор: serborth.org