Света Архијерејска Литургија у Бошковићима

Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански Господин Василије служио је на празник светог апостола Матије;светог мученика Антонија, Свету Архијерејску Литургију у храму светог Николаја у Бошковићима.

Преосвећеном Владики саслуживали су архијерејски намјесник зворнички протојереј-ставрофор Видоје Лукић, протонамјесник Јован Максимовић и протођакон Славољуб Милошевић.

Владика Василије одликовао је надлежног свештеника јереја Бојана Лазића чином протонамјесника.

„Видим а потврђује се и данас да у овоме мјесту славите Бога и обраћате му се молитвама. Ако то, што чините данас, чините и сваке недјеље искрено и из срца онда добру ствар радите и у истину сте народ Божији. Ако сте дошли данас само зато што сам ја овдје онда нисте добро учинили јер сваки ваш уздах, корак, радња, молитва и улазак у храм мора бит искрен, непрестан и у славу Имена Божијега а на спасење душа својих. Браћо и сестре, бити исктински хришћанин веома је лијепо али захтјева велику жртву", истакао је Владика Василије и додао:"Нема већега богатства него имати много дјеце. Стари су говорили да није богат онај који има много земље и волова него онај који има много дјеце. Данас, на жалост, много домова остаје празно. Питање које нам се намеће је да ли ће сутра у многим нашим домовима имати ко да упали славску свијећу?"

Извор: Епархија зворничко-тузланска