Света Архијерејска Литургија у Брчком

Владика зворничко-тузлански Господин Василије служио је на празник светих Теопемта и Теона-Крстовдан, Свету Архијерејску Литургију у храму свете мученице Недеље у Брчком.

Његовом Преосвештенству саслуживали су протојереј-ставрофор Бранко Ђурић, протојереј Миодраг Тошић, протођакон Славољуб Милошевић и ђакон Велибор Симић.

Након Литургије Владика Василије је служио чин освећења воде.

„Колико је потребно, браћо и сестре, мира у свакој души? Колико је потребно истинског мира у сваком домаћинству? Колико је потребно мира у средини у којој живимо? Колико је мира потребно у цијеломе свијету? Гдје наћи истински одмор и мир свему свијету? Људи губе животне орјентире, не виде смисао живота и не чују Христове ријечи којима нас позива да дођемо Њему у загрљај јер он је Пут, Истина и Живот, једини смисао нашега живота. „Мир вам", ријечи су Христа Спаситеља упућене апостолима. Дакле, у Њему Свеблагом Богочовјеку, који је на крсту страдао и учинио га светим знамењем за све нас, се налази мир и одмор душама нашим. Данас смо призвали Духа Светога, Свесвету Тројицу да са неба сиђе и освети ову воду и сваки онај који је са вјером и побожноћу пије и помазује се, Бог ће помоћи", истакао је у бесједи Владика Василије.

Извор: Епархија зворничко-тузланска