Света Архијерејска Литургија у Доњем Жабару

Епископ зворничко-тузлански Господин Василије служио је данас, на празник светог свештеномученика Теодота Киринејског, Свету Архијерејску Литургију у храму Покрова Пресвете Богородице у Доњем Жабару.

Владики Василију саслуживали су архијерејски намјесник брчански протојереј-ставрофор Славко Максимовић, јереј Јово Михајловић и протођакон Жарко Мијатовић.

„Човјек по својој природи спреман је више да осуђује а мање да буде самокритичан. Зато Господ Исус Христос каже нама да најприје извадимо брвно из ока свога па онда трун из ока брата свога. Без истинске љубави нема пожртвовања а без пожртвовања нема ни љубави. Хришћанска љубав има велику ширину. Она грли свакога, и праведника и неправедника. Праведника љуби као примјер какав човјек треба да буде а неправедника да би га упутила на праву стазу хришћанског живљења", истакао је Владика Василије и додао:" Зар могу казати људи да су без гријеха? Само да се задржимо код гријеха абортуса. Колико пута су мужеви натјерали своје жене или су оне саме убиле дијете у утроби својој? То је смртни гријех! То дијете ће свакој мајци изаћи пред лице, онога момента када буде испуштала душу своју, и завапиће: Мајко, мајко, зашто си ме убила и ниси ми дала да видим свјетлост дана Господњег".

Извор: Епархија зворничко-тузланска