Света Архијерејска Литургија у Младиковинама

Владика зворничко-тузлански Г. Василије служио је на Духовски уторак Свету Архијерејску Литургију у Младиковинама код Теслића. Његовом Преосвештенству саслуживали су јереји Јован Михајловић и Драган Марковић и протођакон Славољуб Милошевић.

Преосвећени Владика освештао је два звона овога храма а након Литургије услиједила је свечана литија, парастос борцима отаџбинског рата и благосиљање соли,уља и масла (обљетину) које је донио вијерни народ.

„Браћо и сестре, Христос Господ нас позива ријечима: „Тако да се свијетли свјетлост ваша да би људи видјећи ваша добра дјела, хвалили и славили Оца нашега на небесима", да свједочимо животом својим науку коју је Он проповиједао. Хришћанин мора живјети у свјетлости Христове науке. Из сљедбеника Христове науке морају излазити зраци истине и као свијећа мора горити у тами како би освјетљавао пут онима који Христа траже",истакао је Владика Василије и додао:" Нека вас ова звона непрестано позивају на сабрање око Христа Господа на Светој Литургији".

Дародавац малог звона био је господин Милан Марковић, кум великог звона господин Цвјетко Сумуновић, малог звона господа Драган и Горан Савић.

Извор: Епархија зворничко-тузланска