Света Архијерејска Литургију у храму Светог Саве у Копру

На празник Сретења Господњег, Митрополит загребачко-љубљански Господин Јован служио је свету Архијерејску литургију у храму Светог Саве у Копру. На светој литургији Високопреосвећеном митрополиту саслуживали су протојереји ставрофори Томо Ћирковић, Душко Спасојевић, протонамесник Миленко Поповић и ђакон Александар Обрадовић.

У својој проповеди окупљеним верницима, Митрополит Јован говорио је о Недељи блудног сина и празнику Сретења. На крају проповеди Митрополит је честитао пароху копарском протојереју ставрофору Томи Ћирковићу двадесет и пет година свештеничке службепожелевши му од Господа свако добро. У отпоздравном говору прота Тома захвалио се Митрополиту Јовану, присутним свештеницима и верницима. Свештеничку одежду и напрсни крст, прота Томо добио је на дар од Црквеног одбора парохије копарске.

У свеченој сали у којој је било спремљено послужење за све присутне, Митрополит Јован одликовао је протоницу Славицу, супругу о.Томе, орденом Катарине Кантакузине Бранковић I реда за изузетни труд и рад у црквеном животу.

Гђа Снежана Петровић у име кола Српских сестара уручила је о.Томи пригодан поклон као дугогодишњем сараднику кола Српских сестара наше епархије.

Извор: Митрополија загребачко-љубљанска