Света Литургија у Смилчићу

Света Литургија у Смилчићу
Света Литургија у Смилчићу
Света Литургија у Смилчићу
Света Литургија у Смилчићу

Његово Преосвештенство Епископ далматински г. Никодим служио је у недељу, 23. јуна 2019. године,  свету Литургију у Смилчићу.

Присутним верницима у храму Светог архангела Михаила он се обратио са неколико речи о данашњем празнику.„Данашњи дан, драга браћо и сестре, је посвећен свим светима, свима онима који су се уподобили Господу, који су поверовали у Њега, јер, како нам Јеванђеље каже, Бог је тако заволео овај свет да је и Сина Свога Јединородног дао да свако ко верује у Њега не погине, него да има живот вечни. Ми смо призвани да будемо у заједници са Господом Исусом Христом и да се уподобљавамо Њему, управо онако како су се уподобљавали сви светитељи које данас прослављамо, јер диван је Бог у светима својим“, рекао је Епископ далматински и поручио да и ми треба да се угледамо на њих и да центар нашега живота и наших мисли свакога дана треба да буде управо Господ.

Као један од основних предуслова за задобијање Царства небеског Епископ Никодим је истакао љубав и бригу коју сви ми треба да показујемо једни према другима, бринући се о онима који су слаби, унижени и немоћни. Он је такође поручио да је јако важно да се сабирамо при нашим светим храмовима, као што смо се сабрали данас, јер тако остајемо у заједници, како са Господом и светом Црквом, тако и једни са другима.

Извор: Епархија далматинска