Свети архангел Михаило - слава манастира Привине Главе

Свети архангел Михаило - слава манастира Привине Главе
Свети архангел Михаило - слава манастира Привине Главе
Свети архангел Михаило - слава манастира Привине Главе
Свети архангел Михаило - слава манастира Привине Главе

Владика сремски Василије рукоположио протођакона Слободана Вујасиновића у чин протопрезвитера и поставио га за пароха у цркви Светих апостола Петра и Павла у Сремским Карловцима

Свети архистратиг Михаило, заштитник фрушкогорског манастира Привине Главе надомак Шида, торжествено је прослављен на дан прослављања Небесних сила 21. новембра 2019. године. Епископа сремског г. Василија у манастирској порти је дочекао јеромонах Макарије са сестринстовм и братством манастира Привине Главе, сестринством манастира Јаска са игуманијом Параскевом, свештенство намесништва шидског са архијерејским намесником протојерејем-ставрофором Радомиром С. Мишићем и христољубиви верни народ.

Епископ Василије је началствовао светом Литургијом уз саслужење архимандрита Доситеја из манастира Гргетега и Варнаве из манастира Кувеждина, протојереја-ставрофора Душана Петровића и Јове Марковића, протојереја хаџи Бранка Денчића, протојереја Сретена Лазаревића, протођакона Слободана Вујасиновића и ђакона Горана Власца и Ђорђа Јанковића.

Верни народ је био у прилици да по милости и благодати Божјој, а по предању Светих апостола у оквиру свете Литургије учествује у светој тајни рукоположења. Преосвећени Владика г. Василије је увео у ред клира протођакона Слободана Вујасиновића рукоположивши га у чин протопрезвитера и поставивши га за пароха у цркви Светих апостола Петра и Павла у Сремским Карловцима. Исповедник је био архимандрит Доситеј.

Ђакон Слободан Вујасиновић, рођен је 28. јуна 1982. године од родитеља Стевана и Јованке Вујасиновић, у Книну, где је завршио седам разреда основне школе. Пошто је избегао у Нову Пазову, 1995. године завршио је осми разред, а затим Средњу и Вишу саобраћајну школу у Земуну. При храмовима Свете Тројице и Свете Петке у Новој Пазови служио је као црквењак и појац и био активан члан новопазовачког хора „Свети Николај Српски“. По благослову Епископа сремског Василија, матурирао је на Богословији Светог Арсенија у Сремским Карловцима и уписао се на Православни богословски факултет у Фочи. У чин ђакона рукоположио га је Епископ сремски Василије на Свету Петку 2009. године у Бољевцима. Од 1. новембра 2009. године служио је као парохијски ђакон при Саборном храму у Сремској Митровици, а соло певање је учио у Музичкој школи и био члан хора „Свети Сава“. За службеника Епархијског управног одбора постављен је 1. децембра 2010. године. Дужност управника Ризнице Српске Православне Цркве у Сремским Карловцима обављао је 2011. и 2012. године. Данас службује и као секретар Црквеног суда Српске православне Епархије сремске. Председник је свештеничког хора Епархије сремске. Ожењен је  Милицом, рођеном Радиша, са којом има четворо деце.

После свете Литургије Преосвећени Владика је прело,ио славски колач који су припремили кумови славе Малиша, Никола, Снежана и Наташа.

Извор: Епархија сремска