Свето Писмо и савремени човек

У недељу, 29. новембра 2009. године, на празник Светог Апостола и јеванђелисте Матеја, на Учитељском факултету у Сомбору одржано је предавање на тему ,,Свето Писмо и савремени човек". Гост Трибине био је високопречасни протојереј Милован Миодраговић, парох при Светоуспенском храму у Новом Саду.

У свом предавању отац Милован је истакао да је Свето Писмо најзначајнија књига цивилизације којој припадамо. По њему, она је врхунско дело религиозне књижевности свеколиког човечанства. Ипак, савремена цивилизација има тенденцију да, занемаривши Реч Божију, постави нешто друго у центар свога интересовања.

Предавач је указао на чињеницу да, иако се налази на почетку трећег миленијума, свет нема способност да се суочи са свим изазовима који му се намећу, управо стога што је човечанство престало да узима Свето Писмо као меру свих вредности.

За нас православне хришћане, по речима предавача, Свето Писмо је аутентична Реч Божја, те представља правило, норму којом се проверава свака активност у животу хришћана и свега живота у Цркви.

Извор: Епархија бачка