Светосавац - парохијски часопис храма Светог Саве

Светосавац - парохијски часопис храма Светог Саве
Светосавац - парохијски часопис храма Светог Саве
Светосавац - парохијски часопис храма Светог Саве
Светосавац - парохијски часопис храма Светог Саве

У сарадњи са ЈП Службени гласник, Управа Спомен-храма Светог Саве на Врачару издала је нови број Светосавца (X-XII 2017, број 82).

Парохијски часопис храма Светог Саве штампан је у тиражу од 5 хиљада примерака. Овај празнични број, који има три пута већи број страница од предходног броја, бесплатно је штампан у штампарији ЈП Службени гласник. Нови број Светосавца је дизајнерски и садржајно комплетно преуређен. У новом руху, са новим рубрикама и новом концепцијом, Светосавац читаоцима дониси и изненађење за најмлађе - подлистак Мали Светосавац. Уредник часописа је архимандрит Стефан Шарић, в.д. настојатеља храма Светог Саве, док су заменици уредника ђакон Игор Давидовић и Снежана Миљковић. Празнични број Светосавца изашао је уз несебичну помоћ саиздавача ЈП Службени гласник из Београда.

Реч уредника

Пред Вама је нови, претпразнични број Светосавца у мало другачијем и освеженом руху. У име наше Свете Цркве и наше заједничке куће храма Светог Саве, желим да захвалим свима вама који сте у последњих неколико месеци истинским залагањем и великим трудом, вредним радом и добронамерним понашањем, честитим добровољним делањима и несебичним даривањима или пак, правим саветима и молитвеном подршком, несебично узели учешћа и дали свој хришћански допринос у свим нашим активностима и унапређењу рада наше светосавске заједнице.

Кроз света богослужења Цркве и кроз подвиг поста већ смо се упутили ка Витлејему и ушли у тајну Празника. Са жељом да заједно, у миру и љубави, дочекамо најсветлије празнике који супред нама, упућујем вам најтоплију добродошлицу у наше Божићно сеоце код Храма - јединствену празничну манифестацију која ће се одржати у периоду од 4. до 28. јануара 2018. године на платоу испред спомен Храма Светог Саве.

Нека се Христос Господ усели у јасле наших душа и да се зацари у нама, не само о Божићу, него увек и свагда, па да кличемо устима апостола Не живим више ја, него живи у мени Христос. Срећни и благословени  долазећи празници Рождества Христовог и наступајуће ново Лето милости Божје!

Ваш у Христу Господу,

архимандрит Стефан (Шарић)
в.д. настојатеља храма Светог Саве