Светосавска академија на Богословском факултету

Са благословом декана, Његовог Преосвештенства Епископа браничевског проф. др Игнатија, одржана је свечана светосавска академија у великом амфитеатру Православног богословског факултета Универзитета у Београду.

Догађају су присуствовали декан епископ Игнатије, представници Католичких богословских факултета из Љубљане и Загреба, Универзитета у Београду, Надбискупије београдске, Амбасаде Руске Федерације, Управе за сарадњу са Црквама и верским заједницама, професори и студенти, званице и гости светосавске академије.

Академија је започета тропаром Светом Сави који су отпевали студенти факултета. Присутнима су се обратили декан епископ Игнатије, професор Католичког богословског факултета у Љубљани Богдан Долец и декан Католичког богословског факултета у Загребу Марио Цифрак, председник Савета Универзитета проф. Александар Поповић.

Током свечаног дела академије уручене су дипломе студентима. Уследио је музички програм који су извели студенти Богословског факултета. Свечаност је завршена химном Светом Сави.

Извор: Радио Слово љубве