Светосавска академија у Боровом Насељу

Синоћ је у вуковарској четврти Борово насеље у Биоскопској сали одржана Светосавка акдемија која се традиционално већ неколико година организује на нивоу Епархије осечкопољске и барањске.

Његово Преосвештенство Епископ Лукијан је на духовној Светосавској академији у Борову насељу истакао да Свети Сава и данас руководи с небеских висина, те се искрено радујем што вас вечерас видим сабаране око иконе светог Саве.

"Свети Сава је наша звезда водиља, пут истина и живот", нагласио је владика Лукијан, који је упутио благослов учесницима Светосавске академије и верницима осечкопољске и барањске епархије.

Светосавску беседу говорио је ђакон Бранимир Михајловић, а Химну Светом Сави извео је здружени хор свештеника Епархије ОСПиБ и СПД „Јавор" из Вуковара под диригентским вођством протојереја-ставрофора Ратомира Петровића

У уметничком програму академије учествовали су Хор свештенства Епархије осечкопољске и барањске, СПД Јавор и Женска певачка група „Филигран" из Вуковара

Избор из литературе о Светом Сави интерпретирали су ученици Вуковарске гимназије, а учествовали су и рецитатори Економске школе.

Светосавску академију у су пратили генерални конзул Републике Србије у Вуковару г.Живорад Симић, вуковарски-сремски дожупан г.Ђорђе Ћурчић, те представници образовних институција, културни и јавни радници српских општина, свештенство осечкопољске и барањске епархије и велики број грађана.

Извор: Епахија осечко-пољска