Светосавска академија у Борову

У Биоскопској сали у вуковарској четврти Борово Насеље синоћ је одржана Светосавска академија поводом великог православног празника посвећеном највећем српском архиепископу и просветитељу. Ова централна свечаност епархије осечкопољске и барањске одржава се традиционално и окупља сваке године све више учесника и посетилаца.

Академији су поред Његовог Преосвештенства Господина Лукијана присуствовали Председник СДСС Војислав Станимировић, Конзул Републике Србије у Вуковару Бојана Ристић те представници српских општина.

На почетку академије отпевана је Светосавска химна а све присутне је благословио Преосвећени Епископ Лукијан који је свима пожелио добродошлицу да би се потом светосавском беседом обратио пречасни јереј мр. Вукашин Милићевић, духовник капеле у студентском граду у Београду. Пречасни Миличевић је говорио о значају Светог Саве казавши да ова епархија и ови крајеви живе славом старе Митрополије Карловачке која је такођер наслеђе Светог Саве.

У светосавском програму учествовали су Хор свештеника Епархије осечкопољске и барањске, Српско певачко друштво „Јавор" из Вуковара, Дечји хор „Звончићи" КУД-а Слога из Вуковара и рецитатори Вуковарске гимназије.

Прота П.Азап

Извор: Епархија осечко-пољска