Светосавско вече у Дервенти

У уторак, 26.јануара, је у организацији СОЗ-а Дервента, у великој сали Културног центра, одржано Светосавско вече поводом празника Светога Саве. На академији су учествовали хор црквене општине Дервента који дјелује, како је навела водитељ програма Зорка Биљецки , под њежном, али одлучном руком професорице Милијане Жунић.

Стихове Љубивоја Ршумовића рецитовао је господин Небојша Прерадовић, а Владана Субић, ученица основне музичке школе у Дервенти, је уз вокално инструменталну пратњу својих наставница отпјевала стару народну пјему „Уснила је дубок санак".

Молитве на литији читао је протојереј Радојица Ћетковић уз вокалну пратњу. Након молитви, вече је поново испуњено народним мелодијама које су изводиле чланице пјевачке групе дервентског СКУД-а.

Посебан украс програма били су наши драги гости хор Црквене општине Лакташи, руковођен диригентском палицом младог и перспективног Алексе Малића, који су у посјету дошли у пратњи свог свештеника Дарка Савића.

Публика је уживала и у атмосфери и сценографији за коју су се побринули координатор СОЗ-а Дервента свештеник Синиша Максимовић и наставница Наташа Плавшић.

По завршетку програма дружење је настављено уз пјесму и послужење.

Извор: Епархија зворничко-тузланска