Светосавско звонце у Соко Граду

Светосавско звонце у Соко Граду
Светосавско звонце у Соко Граду
Светосавско звонце у Соко Граду
Светосавско звонце у Соко Граду

Са благословом и на позив Његовог Преосвештенства Епископа шабачког Г. Лаврентија, Светосавско звонце је гостовало на овогодишњој МОБИ која се по 12. пут одржава у манастиру Светог Владике Николаја на Соко Граду. Пред овогодишњим учесницима МОБЕ из Републике Српске, Косова и Метохије, Македоније, Енглеске, Америке, Звонце се представило монодрамом: ”Мали час историје – Ми смо њихови потомци” у извођењу првака нашег националног театра, драмског уметника г. Тихомира Арсића.

Након ове едукативне монодраме, присутнима се обратила главни и одговорни уредник Светосавског звонца госпођа Радмила Мишев, са пуно љубави представила је часопис, који заједно са својим сарадницима припрема за сву српску децу, а и одрасле широм планете, настављајући вишедеценијску традицију његовог постојања и следујући светле примере својих претходника од којих је један био и садашњи епископ шабачки господин Лаврентије.

Током извођења програма у препуној сали овог манастириског комплекса присутна омладина је одушевљено неколико пута громогласним и дугим аплаузима прекидала господина Тихомира Арсића,  госпођу Радмилу Мишев и Димитрија Стикића.

Редакција Светосавског звонца се  најтполије захваљује домаћину, свештенику Зорану Ристивојевићу, као и госпођи Зорици Зец, организатору  културних програма у току МОБЕ.

Извор: www.zvonce.spc.rs