Такве вјере ни у Израиљу не нађох

Такве вјере ни у Израиљу не нађох
Такве вјере ни у Израиљу не нађох
Такве вјере ни у Израиљу не нађох
Такве вјере ни у Израиљу не нађох

Филм „Такве вјере ни у Израиљу не нађох“, у производњи манастира Острог аутора Радисава Јеврића, приказан је на 19. филмском фестивалу у Москви, који се одржава од 24. до 27. новембра. Филм свједочи о духовном и тјелесном исцјељењу татарке Софије у манастиру Острогу. Сниман је четири године. Филм је учествовао и на фестивалу ”Златни Витез” у Русији. Филм је на руском језику, а преведен је на српски, грчки, француски, шпански, њемачки.

Међународни филмски фестивал ’’Радоњеж’’ одржава се у Русији, у Москви, под покровитељством Свјатејшега Патријарха московског и цијеле Русије Кирила.

’’Радоњеж’’ или фестивал Светог Сергија Радоњешког, одржава се од 1995. године и сматра се најзначајнијим у области православног филмског и ТВ стваралаштва. Посвећен религиозном, филозофском, метафизичком поимању свијета и међуљудских односа.

На овогодишњем фестивалу „Радоњеж“ учешће је узела и делегација Митрополије црногорско-приморске коју чине: протосиђел Павле из Манастира Острога, аутор филма „Такве вјере ни у Израиљу не нађох“ Радисав Јеврић, јеромонах др Евстатије, сабрат Цетињског манастира, и Момчило Карић, члан Црквеноопштинског одбора у Бару.

Извор: Митрополија црногорско-приморска