Тематска недеља Васкрс

Тематска недеља Васкрс
Тематска недеља Васкрс
Тематска недеља Васкрс
Тематска недеља Васкрс

Страдалну седмицу у ОШ „Вук Караџић“ у Лозници започели смо интерактивном пројектном наставом Васкрскоја обједињује више наставних предмета и све ученике ове школе, желећи на тај начин символично да кренемо Христовим стопама од Његовог свечаног уласка у Јерусалим до Његовог славног Васкрсења.

На Веронауци су ученици израђивали макету Јерусалима, а вероучитељица Тијана Васић им је детаљно објашњавала сваку Христову стопу, пут Његовог страдања због превелике љубави према нама - кренули смо од Витаније и Лазаревог васкрсења, затим смо заједно са Господом ушли у Јерусалим на Цвети, присуствовали смо Христовој Тајној вечери, нашли смо се у Гетсиманском врту да бисмо каснује кренули на Голготу и коначно до места празног Христовог гроба, радујући се заједно са архангелом Гаврилом, мироносицама и апостолима који су нам посведочили да ваистину Господ наш Исус Христос васкрсе из мртвих. На Енглеском језику урадили смо од стиропора плочице са данима Страдалне седмице и догађајима који су се догодили на тај дан на енглеском језику.

Учитељица Мирјана Ћосић заједно са својим првацима и њиховим родитељима осмислила је занимљиву радионицу где су заједнички осликавали јаја и правили разне васкршње декорације.

Учитељица Гордана Симић је такође са својим првацима урадила радионицу посвећену овом најрадоснијем хришћанском празницу.

Ученици нижих разреда ИО Зајача, заједно са својим учитељицама Миланком Васиљевић и Светланом Ђурић и вероучитељем Бранком Поповић, имали су наставу у којој су интегрисали све наставне предмете кроз Васкрс.

Ученици седмог разреда са наставницом енглеског језика Сањом Симић де Граф имали су пројектну наставу Васкрс, која се састојала из два дела - једна група ученика је израђивали паное и декорације за Васкрс, док је друга група правила ППТ презентације.  Онда смо одабрали две најуспешније презентације и одлучили да ученици седмог разреда одрже предавање о Васкрсу и нашим обичајима ученицима првог разреда. Наставница Сања Симић де Граф је додатно осмислила и задатке из математике на енглеском језику, где су ученици првог разреда, кристећи се основним рачунским операцијама и основним вокабуларом применљивим за њихов узраст, веома успешно решили ове задатке.

Ми већ годинама имамо ове радионице. Оно што ми је посебно драго јесте што су сваке године ученици све више заинтересовани и мотивисани за овакав рад. Радост коју показују док заједнички делегирају задатке, не може се упоредити ни са чим. Њихова љубав премаВеронауци, захваљујући њиховим вероучитељима, њихово одлично познавање наше православне вере које може да постиди и нас старије, детаљи које памте, нешто је због чега смо ми сви поносни на њих.

Више фотографија можете видети на сајту школе https://osvukloznica.wordpress.com/

Тематска недеља Васкрс
Тематска недеља Васкрс
Тематска недеља Васкрс
Тематска недеља Васкрс