Теодорова субота у Богословији Светог Саве

Његово Преосвештенство Епископ хвостански г. Атанасије, викар Патријарха српског, служио је свету архијерејску Литургију на Теодорову суботу у Богословији Светог Саве. Епископу хвостанском су саслуживали архијерејски намесник врачарско-грочански протојереј-ставрофор Драгомир Убипариповић, продекан Православног Богословског факултета у Београду протојереј-ставрофор др Драгомир Сандо, ректор Богословије протојереј-ставрофор др Драган Протић, јеромонах Петар Крачун, професор Богословије протођакон Милан Ковачевић, ђакон Владислав Голић и професор Богословије ђакон Верољуб Сандо.

Литургији су поред професора и ученика Богословије, присуствовали и бројни пријатељи ове школе. Узвишености овог сабрања и лепоти богослужења допринео је и хор Музиколошког института Српске академије наука и уметности, који води академик Димитрије Стефановић, некадашњи професор ове Богословије.

Епископ хвостански Атанасије пренео је благослов и поздраве Његове Светости Патријарха српског Иринеја подстетивши београдске богослове на браћу из других богословија који се образују, васпитавају и одрастају у тежим животним околностима у манастиру Крки и у Призрену. Указавши на недавне немиле догађаје када су богослови у близини манастира Крке нападнути од стране оних који не воле ни њих ни народ којем припадају, додао је да се ученици Призренске Богословије спремају, на простору завојеваном и притешњеном од непријатеља Православља и српског рода, за посленике на Њиви Господњој.

Никола Вилотић, ученик III разреда

Монах Игнатије Марковић