Терористички напади на куће Срба и институције на Косову

У синхронизованој терористичкој акцији, првог дана Нове године запаљена је једна и каменовано седам кућа Срба у Бошњачкој махали на северу Косовске Митровице, саопштило је данас Одељење за медије Министарства и Координационог центра за Косово и Метохију.

Најпре је, два сата иза поноћи, запаљена кућа Радована Лазића, а трагедија је спречена благовременом евакуацијом ове породице.

Како је наведено, ватрогасне екипе једва су успеле да угасе ватру, која је захватила већи део куће у којој више није могуће боравити.

Истовремено, док су Албанци у јужном делу Митровице славили Нову годину уз бесомучну пуцњаву из аутоматског оружја, каменовано је и оштећено седам српских кућа.

Нападнуте су породичне куће Горана Милутиновића, Предрага Јевђића, Петра Јеремића, Драгише Јеремића, Радована Јанићијевића, Драгољуба Мемаровића и Радоша Љушића.
Захваљујући срећним околностима, ни у овој серији синхронизованих напада на домове Срба није било ни повређених.

У саопштењу се подсећа да трористи атакују и на српске институције на Космету и да је нимало случајно првог дана Нове године мета бомбашког напада била зграда Комерцијалне банке АД Београд у Драгашу.

Извор: Епархија рашко-призренска (Танјуг)