Томина недеља у Епархији врањској

На Томину недељу, 01. маја 2011. године, Његово Преосвештенство Епископ врањски Господин Пахомије, служо је Свету литургију у храму Светог великомученика Димитрија у Прешеву, уз саслужење Архијерејског намесника прешевског протојереја-ставрофора Јовице Костића и јереја Милоша Анђелковића, пароха прешевског у присуству верног народа из Прешева и Врања.

У току Свете литургије, Епископ врањски Пахомије, обавио је Свету тајну крштења и миропомазања над Михаилом, најмлађим чланом породице јереја Милоша Анђелковића, пароха прешевског.

Својом беседом, Епископ врањски Пахомије обратио се присутном народу и протумачио Јевађелски одломак који се чита у Томину недељу, посебно се осврнувши на Васкрсење Христово и значај овог празника над празницима за спасење рода људског, позивајући да јачамо своју веру у Васкрслог Господа Исуса Христа.

По завршетку Свете литургије, за све присутне, јереј Милош Анђелковић са породицом припремио је трпезу љубави у сали Црквене општине Прешево, а благочестиви верници из Врања, захвалили су се на гостопримству певајући духовне и старе изворне песме, у част новокрштеног Михаила. НА МНОГАЈА ЉЕТА!

Извор: Епархијa врањска