Требиње је град који је прелијеп и у сликама

Владика захумско-херцеговачки и приморски Григорије рекао је да је примијетио да се Требиње у неким медијима приказује као "легло зла и гријеха, чега има свуда у свијету", истакавши да је Господ Христос "једном и заувијек побиједио зло, гријех и смрт". Овај град је освештан и сваким даном се освећује не силом људском него силом Божијом, што не могу спријечити ни људи ни било какво зло", поручио је владика Григорије.

После јучерашњег инцидента у овом граду када је новинаре Федералне телевизије Слободан Васковић неовлаштено ушао на посјед Саборног храма у Требињу да сними материјал за репортажу, владика Григорије је рекао да је запазио да је свака приказана слика Требиња и сваки кадар чисти деманти, јер је "овај град прелијеп и у сликама".

Он је позвао је вјерни народ Требиња да своја срца широм отворе Богу, јер "ко отвори врата ономе који је наш Спаситељ, тај ће угушити зло у себи и око себе". Владика Григорије навео је у поруци да је Бог јачи од сваког зла "и у нама и око нас, само га треба пустити у срца, испред којих стоји и куца, а ако се не отворе њему зло ће имати шансу".

"Зло и ђаво желе да нас смуте па се боје, па немојмо се повити њима него поспремимо своје домове и своја срца, град, вртове и њиве", поручио је владика Григорије и додао да вјерници треба да чине све да би се што боље припремили за славно и свехвално васкрсење Господа Исуса Бога.

Извор: Епархија захумско-херцеговачка према РТРС