Тројчиндан на Равној Романији

Тројчиндан на Равној Романији
Тројчиндан на Равној Романији
Тројчиндан на Равној Романији
Тројчиндан на Равној Романији

Светом Литургијом, вечерњом службом са молитвом призива Светога Духа, прослављен је празник Силаска Светога Духа на апостоле -Педесетница- Тројчиндан у манастиру Светога Георгија на Равној Романији.

Свету Литургију је служио архимандрит Андреј настојатељ манастира. А послије Свете Литургије услиједио је парастос погинулим борцима Сарајевско-Романијске регије, који је служио отац Андреј са више свештеника наше епархије.

Парастос је служен поводом 16.-ог јуна, дана одбране Сарајевско-Романијских простора у отаџбинском рату а под покровитељством Владе и Министарства Бораца Републике Српске. Парастосу су присуствовали представници власти Републике Српске, града Источног Сарајева, Народни посланици, представници амбасаде Републике Србије, предсједник Борачке организације Републике Српске и представници Борачких организација, породице погинулих бораца и многобројни вјерници Романијског краја и Републике Српске. Послије парастоса у порти манастира услиједила је трпеза љубави и послужење за све присутне.

Извор: Митрополија дабробосанска