Тројчиндан у Мостару

Владика Атанасије Мостар 2008 У недељу, 15. јуна 2008. године, на празник Силаска Светог Духа на Апостоле -Педесетницу - Тројичиндан на рушевинама Саборне Цркве Свете Тројице у Мостару (15.јуна 1992. године Саборна Црква је запаљена) Свету Архијерејску Литургију служио је Његово Преосвештество умировљени Епископ Атанасије (Јевтић) уз саслужење епархијских свештеника и ђакона и београдког проте Миодрага Петровића.

На Светој Литургији одговарао је мешовити хор Светог Краља Милутина из Београда који је дошао Мостарцима у госте да заједно прославе славу и поделе радост празника.

После Свете Литургије у оквиру културно-уметничког програма певали су музички састави Свети Димитрије из Невесиња и Мостар Севдах који су својом песмом употпунили свенародно весеље.

За многобројни народ за кога овај храм и његова обнова значи све - саму обнову живота, била је уприличена и богата трпеза љубави. Домаћин (кум) славе ове године био је чувени Мостарац Душан Бајевић, који се и сам свесрдно укључио у обнову Саборне Цркве у Мостару. Домаћин славе за следећу годину је господин Жељко Јерговић са породицом.

Беседа Епископа Атанасија /mp3/

Фотогалерија

Извор: Епархија захумско-херцеговачка