У Билећи служен молебан за почетак нове школске године

На празник Сабора Српских Светитеља 12.-ог септембра по новом, а 30.-ог августа по старом календару, а у Недељу 15. по Духовима, у билећком Саборном храму, служена је Света Литургија, у току које је обављен и призив Светог Духа на почетку нове школске године. Како је то већ годинама уназад устаљено, прве Недеље по почетку школске године, ученици се заједно са својим наставницима сабирају у свом светосавском храму да узму живог учешћа у Светој Божанственој служби, током које се изврши и молебан за благословену нову школску годину.

Ни ове године, на радост свих, Саборни храм у Билећи ништа мање, него предходних година, није био испуњен великим мноштвом дјеце, како основних, тако и средњих школа, која су дошла да учествују у богослужењу и молебану. Сва тројица билећких свештеника свештенослужила су овога празничног дана. Светом Литургијом началствовао је јереј Михаило Андрић, уз саслужење проројереја-ставрофора Радивоја Говедарице и протојереја-ставрофора Милутина Андрића. У својој бесједи, отац Михаило је пожелио ученицима, а и свим просвјетним радницима успјешан и благословен рад у новој школској години.

Након причешћа вјерних, извршен је и призив Светог Духа, а потом се свима прикључио и инспектор за вјеронауку, јереј Синиша Шаренац који је дјеци, том приликом, подјелио Светосавско Звонце.

Извор: Епархијa захумско-херцеговачка