У Филаделфији се на папиној миси очекује до два милиона људи

Папа Фрања ће од 20. до 23. септембра боравити на Куби, а 23/24. септембра у Вашингтону, 25. септембра у Њујорку и на крају своје посете Америци 26/27. септембра у Филаделфији.

Ватикан, 25.6.2015. – На завршној миси коју ће папа служити у Филаделфији поводом католичког светског дана породице организатори очекују до два милиона верних.Овај велики догађај за римокатолике обележаваће се од 22. до 27. септембра.

Организујући од 1994. г. конгресе под називом Католички светски дан породице увек у другом граду, ова Црква жели да истакне колики је значај породице за друштво и коју духовну вредност она има за саму веру. Папа Фрања ће посетити овај VIII светски скуп последња два дана. На породичном фестивалу  с папом претходно вече очекује се милион људи.

О посетиоцима стараће се 6.100 добровољаца, док ће више од 1.600 америчких породица примити на стан посетиоце из белога света. Рачуна се да ће трошкови организације износити 45 милиона долара, од чега је 30 милиона прикупљено од прилога.

Према гледишту председника Савета за породична питања, надбискупа Винченца Паље, овај светски породични скуп пружиће значајне импулсе Светском бискупском синоду у октобру. Биће омогућено да се изнесу сви ставови, па и о хомосексуалности. Неће бити никаквог лобирања у овом или оном смеру. Овај петодневни догађај, по мишљењеу Паље, имаће одраза на живот у другим хришћанским и нехришћанским породицама, па ће овде излагања имати и 30 некатолика.

Извор: Катпрес (превод и обрада Р.Ракић)