У Новом Саду одржан семинар за катихете и вероучитеље

У уторак, 24. децембра текуће године, у здању Змај-Јовине Гимназије у Новом Саду одржан је семинар за наставнике верске наставе под називом: „Јачање професионалних капацитета и компетенција наставника верске наставе".

У име организатора, учеснике семинара поздравио је председник Комисије за верску наставу при Влади Републике Србије, протојереј Љубивоје Стојановић.

Преносећи поздраве и молитвене жеље Његовог Преосвештенства Епископа бачког Господина др Иринеја за успешан и плодотворан рад данашњег стручног скупа, протојереј Милован Миодраговић, настојатељ новосадског Светоуспенског храма, изразио је и своје лично задовољство што је основна црта данашњег скупа управо библијски метод кроз литургијско искуство и праксу.

Један од циљева семинара, према речима госпође Снежане Павловић, јесте провера Програма за стручно усавршавање вероучитеља који је припремљен за њихове реалне потребе у настави.

Поподневни део семинара обележен је радом у групама, у оквиру којег је свих 65 учесника овога скупа имало прилику да се упозна са могућностима успешне корелације Верске наставе са осталим наставним предметима.

Поздравна беседа протојереја Љубивоја Стојановића

Поздравна беседа протојереја Милована Миодраговића

Фотографије

Извор: Епархија бачка