У одбрану своје Цркве и светиња

У одбрану своје Цркве и светиња
У одбрану своје Цркве и светиња
У одбрану своје Цркве и светиња
У одбрану своје Цркве и светиња

Молебан Пресветој Богородици који се поводом изгласавања противуставног и дискриминаторног Закона о слободи вероисповести служи у храмовима широм Црне Горе служен је 2. јануара 2020. године и у цркви Свете Петке у Мурину.

Богослужили су јереј Бојан Радуновић, парох горњеполимско-гусињски, и јеромонах Георгије (Рајаковић), игуман манастира Брезојевице. Молебани се, иначе, служе наизменично у манастиру Брезојевица и у Мурину.

Молитвеним сабрањима и крсним ходом, упркос веома хладном времену, верни народ тог краја свакодневно изражава своје неслагање са Законом о слободи верисповести, који је уперен против епархија Српске Православне Цркве у Црној Гори, али и своју одлучност у одбрани свете вере православне, светих храмова и гробова прадедовских.

Окупљања незадовољног народа које предводе свештенослужитељи, осим једног  мањег инцидента, протичу мирно, достојанствено, уз певање духовних песама и молитве Господу, Пресветој Богородици и Светим новомученицима величким и горњеполимским, који су, не тако давно, пострадали за име Божје, а изнедрио их је овај крај.

Извор: Епархија будиљмаснко-никшићка