У оквиру Констанинове године - Девета симфонија

Публика одушевљена музичарима који су маестрално извели Девету Бетовенову симфонију . Младе снаге испуниле очекивања.

У препуном амфитеатру Нишке тврђаве прексиноћ је изведена Бетовенова Девета симфонија,  у још једном од гала концерата у оквиру обележавања 1.700 година Миланског едикта. Публика је овацијама поздравила нишке музичке снаге, које су маестрално извеле дело једног од највећих немачких композитора.

Оркестар Факултета уметности у Нишу, Нишки симфонијски оркестар, хор Факултета уметности у Нишу, Академски хор Студентског културног центра у Нишу, Женски хор СКЦ у Нишу, Академски хор „Обилић“ из Београда, Нишки камерни хор и солисти, - укупно више од три стотине извођача на сцени Нишке тврђаве, -  послали су поруку мира и толеранције.

Свечаном извођењу Девете Бетовенове симфоније присуствовали су председник Народне скупштине Републике Србије Небојша Стефановић, министар културе и информисања Братислав Петковић, градоначелник Ниша Зоран Перишић, као и многе друге личности из јавног живота.
Домаћин вечери је био амбасадор Савезне Републике Немачке у Србији Хајнц Вилхелм, који је био донатор концерта.

- Толеранција је суштински елемент овог дела. Девета симфонија је и химна Европе, која слави разноликост народа, заједништва и узајамног поштовања  ... Надамо се да ће Србија ускоро употпунити заједницу народа ЕУ, у којој су основни стубови слобода, солидарност и толеранција - истакао је амбасадор Вилхелм.