У Улцињу почела изградња Светосавског дома

У Улцињу почела изградња Светосавског дома
У Улцињу почела изградња Светосавског дома
У Улцињу почела изградња Светосавског дома
У Улцињу почела изградња Светосавског дома

Светом Литургијом и освећењем камена темељца 13. априла 2018. године почела је изградња Светосавског дома у Улцињу. Светом Литургијом, која је служена у цркви Светог Николе, началствовао је протојереј-ставрофор Слободан Зековић, архијерејски протопрезвитер барског протопрезвитеријата, у саслужењу протојереја Јована Пламенца и протојереја Синише Смиљића, надлежног пароха и старјешине ове цркве.

У литургијској проповиједи отац Слободан се сабраном народу обратио речима васкрсне радости и победе живота над смрћу, што је била основа проповеди свих апостола и светих отаца:

-Данашња радост је још већа, јер смо се сабрали и да се помолимо Христу Васкрсломе да благослови почетак радова на парохијској сали која ће красити порту овога храма, нове светосавске сале у којој ће се православни хришћани овога града сабирати са својим свештеником и гдје ће послије свете Литургије - трпезе Господње настављати то своје свето сабрање попут оних првих хришћана који су се сабирали на агапама-трпезама љубави.

Прота Слободан је такође нагласио да је велики Божји благослов што је Господ, после врлог, ревносног и честитог проте Радојице Божовића, који је часно служио у Улцињу и отишао у заслужену пензију, послао младог, али исто тако ревносног свештеника Синишу Смиљића, који се у Паштровићима показао као ревносни проповедник Христа Васкрслога.

Након свете Литургије, свештеници са верним народом освештали су и положили камен темељац, чиме је почела изградња Светосавског дома у Улцињу. Овом приликом, од присутних верника прикуљена су и прва финансијска средства.

Извор: Митрополија црногорско-приморска