Убиј... убиј Србина!!! Поруке «суживота» у Вуковару

Пре и након полагања венца на споменику Домовинским жртвама у недељу 2.марта 2008. године у Вуковару око 3000 навијача из готово свих хрватских клубова попут Бед Блу Бојса, Торциде, Ултраса из Винковаца, Ултраса из Мостара, Армаде и Кохорте певали су песме попут "Моја домовина", "Ој хрватска мати, Србе ћемо клати!" те "Ајмо Усташе!", а чули су се и поклици "Убиј, убиј Србина!", "Хрватска независна држава" те песме посвећене Анти Готовини који је оптужен за ратне злочине учињене над Србима у протеклом рату.

Хрватска јеврејска организација ''Маргелов институт'' осудила је данас излив говора мржње хрватских навијачких група у Вуковару, који су, уз усташку иконографију и песме о клању Срба, дефиловали центром града Вуковара. Српска странка СДСС је јако тихо проговорила о овом инцидентним догађајима јер је иста у коалицији с владајућим ХДЗ.

У ноћи између суботе и недеље 02-03.марат 2008. још један бруталан догађај се десио на згради IV основне школе у Вуковару осванули су графити непримереног садржаја "СС- трупе" и "Српска деца ван" . Према речима директора школе Жељка Ковачевића графите исписане испод табле са натписом назива школе први је уочио домар школе те одмах обавестио полицију која је обавила увиђај и према незваничним информацијама већ је привела једно осумњичено лице. Према речима наставника, графити таквог садржаја узнемирују децу која похађају наставу на српском
језику и писму као и родитеље, јер је најмање прикладно да буду
исписани на једној образовној установи. Директор Ковачевић сматра како такви инциденти не могу нарушити успостављено поверење и коректне односе унутар те школске установе.

Прота П.Азап