Уџбеници веронауке за децу са оштећеним видом

У сарадњи са Катихетским одбором Српске Православне Цркве у Републици Српској и Федерацији БиХ, ЈУ Специјална библиотека за слепа и слабовида лица Републике Српске издала је аудио уџбенике веронауке за основну школу.

Уџбеници, снимљени у дигиталној техници у mp3 формату, намењени су основцима оштећеног вида – слепој и слабовидој деци. Осам књига, од сругог до деветог разреда прати библијску историју Старог завета, време пре Христовог рођења, Христов живот, Новозаветне законе, Свете тајне и друге теме којима је циљ да се најмлађима кроз поучне приче и историју приближи хришћанство, православна вера и Црква.

Аудио уџбеници, снимљени у тонском студију Специјалне библиотеке, у потпуности прате штампана издања која су издата са благословом Митрополита дабробосанског г. Хризостома, председника Катихетског одбора Српске Православне Цркве у Републици Српској и Федерацији БиХ.

Текстове из уџбеника прочитала је Жана Вукосављевић, а тонски обрадиле библиотекарке Драгана Божић и Јелена Радаковић. На интернет странци Епархије зворничко-тузланске можете послушатие два прилога из аудио уџбеника православне веронауке за основну школу - овде.

Извор: Епархија зворничко-тузланска