Ухапшен осумњичени због покушаја изазивања пожара у гетсиманској цркви у Јерусалиму

Jerusalem church suffers damage in arson near Garden of Gethsemane - SWI  swissinfo.chМушкарац је покушао да запали цркву у Гетсиманији у источном Јерусалиму, али га је ухапсила израелска полиција.  Полиција је ухапсила 49-годишњака, који је у цркви посуо запаљиву течност, рекао је портпарол полиције Мицки Росенфелд без додатних појашњења. Према речима портпарола цркава Свете Земље, Вади Абу Насара, осумњичени је ортодоксни Јеврејин.  „Захваљујемо Богу што је пожар брзо угашен“, додао је Насар и затражио од власти да истраже случај говорећи о могућим „расистичким мотивима“.

Портпарол ватрогасне службе је рекао да се пожар „срећом није проширио широм цркве“, која је била испуњена димом. Фоторепортер АФП-а изјавио је да је видео поцрнеле стасидије

Палестински председник Махмуд Абас осудио је осумњиченог као „терористичког израелског насељеника“ и рекао је у изјави да је израелска влада одговорна за такве нападе.

Црква Гетсеманија, или Базилика агоније, како је још називају, изграђена је у подножју Маслинске горе у источном Јерусалиму, где се Исус молио у ноћи хапшења пре распећа.

Извор: АПЕ-МПЕ