Унапређење мисионарске делатности Цркве

Под председавањем Митрополита црногорско-приморског Амфилохија, члана Светог Архијерејског Синода задуженог за рад Информативно-издавачке установе Српске Православне Цркве, у Патријаршији српској је одржан радни састанак са запосленима у овој установи.

Састанку, одржаном 3. јула 2014. године, присуствовали су уредници и сарадници Патријаршијских гласила: Православља, Теолошких погледа, Гласника, Православног мисионара и Светосавског звонца, као и  и Информативне службе Српске Православне Цркве.

Сагледавајући свеукупну ситуацију, након извештаја о раду сваког гласила понаособ које су поднели главни и одговорни уредници са сарадницима, дошло се до закључка да је неопходно не само одржати, него и даље унапређивати мисионарска и богословско-научна гласила Српске Цркве. Митрополит Амфилохије је истакао неопходност подршке ових гласила, листова и часописа, од стране епархија, тј. свештенства, монаштва и вероучитеља како у институционалној сарадњи, тако и у раду на терену, јер ће само кроз живу мисију и дела  писана реч имати своју праву вредност и пуноћу поруке онима којима је намењена.

Такође је закључено да наведена црквена гласила треба да развијају не само људске, него и технолошке ресурсе како би  на одговарајући начин могла да преносе информације и излажу православнуистину, а све у циљу правовременог едуковања јавности, следујући речима Господњим: „Идите и начините све народе мојим ученицима крстећи их у име Оца и Сина и Духа Светога, држећи све ово што сам вам наложио, и, ево, ја сам са Вама у све дане до свршетка света”.

Д. Стикић

Унапређење мисионарске делатности Цркве
Унапређење мисионарске делатности Цркве
Унапређење мисионарске делатности Цркве
Унапређење мисионарске делатности Цркве