Упокојио се протојереј Димитрије Смирнов

Умер протоиерей Димитрий Смирнов | СПЛЕТНИКУ својој 70. години живота,  21. октобра 2020,  у Господу се преставио протојереј Димитрије Смирнов, почасни председник Патријаршијске комисије по питањима породице и заштите материнства.

Протојереј Димитрије је рођен у Москви 1951. године; он је праунук свештеномученика Василија Смирнова. Године 1978. уписао се у Московску духовну семинарију, коју је завршио као спољни слушалац за две године, да би се уписао на Московску духовну академију, коју је такође завршио у скраћеном року.

За свештеника је рукоположен 1979. и делао је при Васнесенском храму у селу Алтуфјеву код Москве, а касније и у самој Москви. С обзиром на велики пораст броја парохијана, постављен је за старешину осам храмова, од којих су се два налазила у Московској области. Решењем Светог Синода од 2001. постављен је за председника Синодског одељења за сарадњу са Оружаним снагама. Био је и члан Црквено-друштвеног савета за сузбијање алкохолизма, а од децембра 2011. он ради у Патријаршијском савету по питањима породице и заштите материнства.

Од 2013. године он је заменик председника Патријаршијске комисије по питањима породице и заштите материнства, а од августа 2020. он је почасни председник те комисије.

Извор: Patriarchia.ru