Упокојио се протојереј-ставрофор Саво Тутуш

Прота Саво је рођен 1950. године у Полачи код Книна. Завршио је Богословију Светог Саве у Београду и био је до 1995. године свештеник у Книнској крајини. У егзодусу српског народа 1995. године, који је био последица акције хрватских оружаних снага под именом "Олуја", прота Саво је дошао у Београд. Одатле је на позив Митрополита црногорско-приморског Амфилохија дошао на Цетиње, у Митрополију црногорско-приморску, гдје је дужност секретара Епархијског савјета и Епархијског управног одбора обављао до 2010. године.

Последње три године живио је у Београду. У том периоду редовно је долазио у Митрополију на празнике Светог Петра Цетињског и Светог Василија Острошког. Упокојио се у Будви 14. маја 2013. године, послије прославе празника Светог Василија Острошког, у 63. години свога земаљског живота.

Поводом упокојења протојереја-ставрофора Сава Тутуша Архиепископ цетињски и Митрополит црногорско-приморски Амфилохије служио је јуче са свештенством и вјерним народом заупокојену Литургију у цркви Свете Петке у Будви.

Са супругом попадијом Борком изродио је троје дјеце.

Извор: Митрополија црногорско-приморска