Упокојио се у Господу монах Павле Хиландарац

У Хиландару се јуче, 21. марта 2013. године, упокојио монах Павле Хиландарац.

Монах Павле (Ивановић) је рођен у Београду 15. маја 1958. г. Радио је дуги низ година као глумац, прво у Шабачком, а затим у Вршачком позоришту. Када се темељито упознао са православном вером 1994. године, одлучује да буде крштен. Само неколико месеци касније оставља свет и постаје искушеник у манастиру Светог Прохора Пчињског крај Врања. У манастир Хиландар долази крајем 2001, а монашки постриг прима на Богојављење 2004. године.

Добија одговорно послушање гостопримца, које је веома савесно обављао. Многи ће га памтити по изузетно лепом читању Житија светих и других душекорисних књига за време празничних трпеза. Искрено је веровао у Христа Господа и са великом ревношћу му следовао. Његова блага личност и спремност да сваком госту укаже срдачну добродошлицу остаће у сећању многобројних хиландарских поклоника.

Упокојио се на дан Светог Павла Исповедника 21. марта 2013, отпостивши тримирје и причестивши се Светим Тајнама. У исти дан се, пре три године, упокојио и игуман Мојсије, његов духовник, који га је привео у монаштво.

Господ нека му душу прости и усели је у рајска насеља!

Извор: hilandar.org