Упокојио се у Господу протојереј Љубомир Ђуреиновић

У суботу, 28. октобра 2017. године, после краће болести, у 79. години упокојио се у Господу протојереј Љубомир Ђуреиновић, пензионисани свештеник будванске парохије. Прота Љубомир је рођен 1. јула 1939. године у Бистрици, Жепча. Завршио је Призренску богословију 1958. године. Након три године, 15. децембра 1961. рукоположен је у чин ђакона а два дана касније у чин јереја. Рукоположио га је митрополит Нектарије Круљ.

Прва парохија младог проте била је Биљештево. Ту је службовао до 1974. године, када бива постављен на дужност свештеника какањског. У Какњу је служио 18 година, све до 1993. када је своје свештеничко дјело наставио у Митрополији црногорско-приморској као парох прве будванске парохије и старјешина цркве Свете Тројице. Због болести се повукао са парохијског служења и пошао у заслужену пензију 2004. године.

Отац Љубомир је иза себе оставио супругу Мирку, сина Предрага, кћерку Слободанку и унучад Димитрија, Мирку, Теодору и Александра.

Заупокојена Литургија служиће се у понедељак 30. октобра у цркви Свете Петке у Будви и почеће у 9 часова, опијело у 12 часова, а сахрана на гробљу поред цркве Свете Петке обавиће се истог дана у 13 часова.

Нека Господ у насељима праведним упокоји вјерног слугу свога протојереја Љубомира и настани га у Царству вјечне љубави Божје а његовом потомству благослов и сваки напредак. Вјечан ти спомен оче Љубомире!

Извор: Митрополија црногорско-приморска