Упокојио се у Господу протојереј-ставрофор Славко Кашиковић

Рано јутрос, изненада и прерано, упокојио се у Господу високопречасни протојереј-ставрофор Славко Кашиковић, парох аделаидски.

Прота Славко је рођен 21. јула 1957. у Грачаници, БиХ, од оца Ђорђа и мајке Драгиње. Основну школу је завршио у родном месту, а потом Богословију Св. Арсенија 1978. године у Сремским Карловцима.

Оженио се на Петровдан 1980. Мирјаном рођ. Грујичић, са којом има сина Александра и ћерку Андреју.

Рукоположен је у чин ђакона 1. августа, а потом, у чин јереја 2. августа 1980. у Градачцу код Брчког, од стране епископа Василија (Качавенде) и постављен на парохију у Лешћу. Од 1992 - 96. био је парох у Босанском Броду. Одликован је чином протојереја 1992. од епископа Василија.

У Аустралију долази 4. априла 1996. Постављен је за другог пароха при храму Св. Саве на Хајндмаршу, Аделаид, од епископа Саве (Јурића), 1. августа 1996. Након одласка у пензију протојереја Драгољуба Петковића, водио је духовну и пастирску бригу о овој парохији.

Указом епископа Милутина (Кнежевића) одликован правом ношења напрсног крста од Светог архијерејског синода СПЦ 2006. године.

Прота Славко остаће упамћен као благи пастир и велики човек, један од најбољих свештеника које је Српска Православна Црква имала, не само на Петом континенту већ уопште.

Његово Преосвештенство Владика Иринеј, заједно са свим свештеницима, монасима и верним народом Митрополије аустралијско-новозеландске упутио је породици и парохијанима изразе најдубљег саучешћа, молећи се да Господ подари покој његовој племенитој души а његовој породици, парохијанима и свим људима који су га познавали, да утехе у њиховом болу.

Извор: Митрополија аустралијско-новозеландска