Упокојио се у свету познати биоетичар др Х. Тристам Енелхарт

Др Енелхарт упокојио се 21. јуна 2018.г. у својој 77. години, јавља Антиохијска Архиепископија у САД. Боловао је од две врсте рака.

Хуго Тристам Енелхарт Јр. докторирао је  из философије на Тексашком универзитети у Остину и из медицинских наука на Тјулејнском  уверзитету, а био је професор философије на Универзитету Рајс и на Медицинком факултету у Бејлу.

Био је главни и одговорни уредник часописа Медицина и филоофија и хришћанска биоетика и аутор је или уредник многобројних чланака и књига, као што су: Основи хришћанске биоетике  и Моралност и биоетика у секуларном добу . Био је и члан Хејстингс Центра.

Енгелхарт је одрастао у побожној римокатоличкој породици, али је 1991. године прешао у православље. Према његовој исказу о обраћењу, забележом у књизи Пут у православље, од ране године осећао је да нешто недостаје у католицизму, али је тек касније као одрасли човек схватио да западно хришћанство у целини није оно што је било у раној Цркви.

Након што га је присуствовао Божанској Литургији у Цариграду, вратио се кући у Тексас и почео је да се распитује о православљу, а и његова цела породица је најзад пришла Православној Цркви.

Вјечнаја памајт!

Извор: (са енглеског Инфо служба СПЦ)