Уснула у Господу монахиња Ирина (Јефтенић)

Дана 28. јула 2020. године у Господу је уснула монахиња Ирина (Јефтенић) из манастира Раванице – Врдник. Мати Ирина је дошла у манастир Гомионицу на Видовдан 1958. године, где је замонашена на Петровдан 1963. године. Била је на послушању у Епархијском двору у Бањалуци код епископа Андреја. У манастир Раваницу – Врдник, на јужним падинама Фрушке Горе, Епархија сремска, мати Ирина је дошла давне 1981. године.

Мати је била причислена манастиру Раваници а на послушању у Владичанском двору код епископа Андреја и Василија до 1992. године и од 2004. до 2020. године. Готово шест деценија, као верна слушкиња Господња, мати Ирина провела је у англеском монашком чину, сведочећи својим унутрашњим животом и зрачећи у сусрету са светом, са ближњима. Њу је красила монашка скромност, хришћанска ведрина и љубав према сваком. 

Света архијерејска Литургија са опелом је служена 29. јула 2020. године у манастиру Раваници – Врдник.

Иако смо тужни, ми знамо да је право живљење наше не овде на земљи, него управо на небесима, па зато мати Ирина може сигурно да запева са псалмопевцом Давидом: Мили су ми станови твоји Господе. А ми остајемо овде, дужни сада да њу у молитвама помињемо јер она ни сада неће стати да се моли за нас. Амин.

Извор: Радио Српски Сион