Уснуо у Господу архимандрит Гаврило

У четвртак, 21. децембра 2017. године, на дан Преподобног Патапија и Светих апостола Состена, Аполоса и других, уснуо је у Господу архимандрит Гаврило (Марић), игуман манастира Привина Глава. Настојатељ, игуман Гаврило (Марић), рођен је у Вишњићеву 28. јуна 1949. године. Као тринаестогодишњи дечак напустио је родитељски дом и пребивао у неколико девастираних фушкогорских манастира.

У Македонији је 1966. године замонашен и рукоположен у јерођакона, а две године касније у презвитерски чин. Боравио је у манастирима Кучевиште, Лештак, Гаврилово Бјело и Ковиљ. Од 1978. године по благослову надлежног архијереја постао је део братства у Привиној Глави. За настојатеља га је поставио Епископ сремски Василије 2002. године, после смрти игуманије Софије. Приликом освећења цркве Покрова Пресвете Богородице у Привиној Глави 14. октобра 2005. године, игуман Гаврило је одликован правом ношења напрсног крста. 

На дан Светих мученика Мине и других са њим и Светог Јована, Деспота српског, 23. децембра 2017. године, заупокојену Литургију служиће Његово Преосвештенство Епископ сремски г. Василије и свештенство са почетком у 9,30 часова. По завршетку свете Литургије служиће се чин опела. Вјечнаја памјат! 

У Шиду, 21. децембра 2017. године

Управа манастира