Васељенски патријарх у Међународном центру покрета фоколара у Риму

The Ecumenical Patriarch at the International Center of the Focolare Movement in RomeУ уторак, 20. октобра 2020, васељенски патријарх Вартоломеј, у оквиру посете Риму, посетио је Међународни центар фоколара који се налази у Рока ди Папа.

Председница Марија Воче поздравила га је у кући у којој је живела Кјара Лубич и у капели у којој се налази гроб оснивачице Покрета фоколара.

Патријарх се на грчком уписао у књизи гостију.

Потом су размењени поздрави и поклони и председница Покрета је Патријарху представила копредседника Хесуса Морана и малу делегацију Покрета.

Патријарха су пратили митрополит француски Емануил, епископ аравски Касијан, игуман манастира на Халки, патријаршијски ђакон Јаков Кроџак као и Андреа Палмијери, подсекретар Папског савета за унапређивање хришћанског јединства.

Патријарх је поменуо оснивача Покрета и карактеристично рекао: „Кјара је била посвећена братству, јединству и миру у свим областима људског живота. Својим животом и својим списима оставила нам је поруку коју не можемо занемарити. Покрет и све што је остварио представља сведочанство о животу  Господу посвећеном, који је ишао преко Кста, а увек имао на уму Васкрсење.“

Извор: Orthodoxtimes.com (са енглеског Информативна служба СПЦ)