Васкршња служба у Подворју Московске Патријаршије у Дамаску

У пасхалној ноћи између 27. и 28. априла 2019. године, на празник Васкрсења Христовог, у Подворју Руске Православне Цркве у Дамаску одржана је литија и одслужени васкршња јутрења и  и Божанска литургија, у којима су учествовала чеда Руске Цркве који живе у сиријској престоници, јавља Патриархија.ру.

У васкршњим богослужењима молитвено су учествовали руски амбасадор у Сирији А.В.Јефимов, православни сарадници појединих амбасада и чланови Мисије УН, као и парохијани.

На крају службе, коју је савршио представник московског и сверуског патријарха код Патријарха Антиохије и свег Истока игуман Арсеније (Соколов), освећени су васкршњи колачи(кулики). Празник се наставио заједничким пијењем чаја.

Истога дана игуман Арсенијр је посетио у резиденцији у Дамаску Првојерарха АнтиохијскеПравославне Цркве патријарха ЈовануX, честитао празник Христово Васкрсење, уручио му васкршње дарове успомене и узео учешће у васкршљем пријему. Међу гостима на пријемубили су и председник Сиријског народног већа Хадија Халф Абас, патријархови  викарни архијереји, свештеници и парохијани Патријарашке катедрале у Дамаску, представницисиријских верских заједница.

Извор: Патриархиа.ру (с руског Инфо служба СПЦ)