Васкршњи концерт у Бору

У четвртак Светле седмице у сали борске Народне библиотеке одржан је Васкршњи концерт женске певачке групе „Харалампије“ из Бора. Под руководством и диригентском палицом Тамаре Глишић овај мали хор негује православну духовну музику, односно појање углавном византијског напева и стила.

Тако је и програм овог концерта уређен као занимљиви склоп основних молитава и богослужбених химни (Оче Наш, Богородице Дјево, Псалми 22. и 136.) отпеваних на византијски начин, једногласно уз пратећи исон, молитвених химни из Духовне лире владике Николаја и других богомољачких песама, а све прожето одабраним текстовима из Новога завета, као и из дела Владике Николаја, Владете Јеротића, Љиљане Хабјановић Ђуровић и других.

Скромна сала Народне библиотеке била је тесна за све који су желели да уживају у овом догађају, тако да су пред сам почетак концерта запослени у овој установи морали доносити столице из других просторије не би ли обезбедили које место више. Између осталог и ово показује да за овакве садржаје постоји велико интересовање борске публике и да би у будућности оваквих догађаја требало бити и више

Извор: Епархија тимочка