Васкршњи ручак за кориснике Црквене народне кухиње

Верско добротворно старатељство и ове године уз помоћ добротвора обезбедило Васкршњи ручак за многобројне кориснике Црквене народне кухиње

Дана 21. априла 2020. године и Верско добротворно старатељство је упутило позив свима који немају да се насладе богатим даровима које Господ преко дивних добротвора и волонтера припремио за њих.

„Ако је ко побожан и богољубив, нека се наслађује овим дивним и светлим слављем. Ако је ко благоразуман слуга, нека радујући се уђе у радост Господа свога. Ако се ко намучио постећи се, нека сада прими плату. Ако је ко од првог часа радио, нека данас прими праведни дуг. Ако је ко дошао после трећега часа, нека празнује са захвалношћу. Ако је ко стигао после шестога часа, нека нимало не сумња, јер ничим неће бити оштећен. Ако је ко пропустио и девети час, нека приступи не колебајући се нимало. Ако је ко стигао тек у једанаести час, нека се не плаши закашњења: јер овај дивни Господар прима последњег као и првог, одмара онога који је дошао у једанаести час, као и онога који је радио од првога часа. И последњег милује и првога двори; и ономе даје, и овоме дарује; и дела прима, и намеру целива; и делање цени, и принос хвали…“

Овим речима Свети Јован Златоусти у свом Васкршњем слову позива све на Трпезу Господњу, заједно потребите и добротворе, оне који примају и оне који дају, јер је свима захвалнима уготовио Вечеру.

Дана 21. априла 2020. године и Верско добротворно старатељство је упутило позив свима који немају да се насладе богатим даровима које Господ преко дивних добротвора и волонтера припремио за њих. Традиционална подела Васкршњих пакета хране која је до сада приређивана на сам дан Васкрса ове године је због ванредног стања и полицијског часа померена за Васкршњи уторак. На трпезама корисника поред Васкршњих јаја и традиционалне печенице нашле су се и друге намирнице као што су тестенине, готова јела, конзервирана храна и воће.

Oрганизацију поделе Васкршњих пакета корисницима Црквене народне кухиње својим прилозима помогли су Хуманитарна организација „Наши Срби – Our Serbs“ из Чикага, Коло српских сестара из Београда, фирма Medical Inovation Solutions из Београда.

Извор: ВДС