Васкршњи сусрет православних у Цириху

Васкршњи сусрет православних у Цириху
Васкршњи сусрет православних у Цириху
Васкршњи сусрет православних у Цириху
Васкршњи сусрет православних у Цириху

У трећу недељу по Васкрсењу Христовом, 22. априла 2018. године у римокатоличкој цркви Светих апостола Петра и Павла у Цириху одржан је Васкршњи сусрет православних хришћана. Манифестацију је организовао Управни одбор Заједнице православних цркава у кантону Цирих уз подршку швајцарских државних цркава.

Позиву да присуствује радо се одазвао Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски г. Андреј, који је овом приликом на немачком језику одржао проповед о Христовом Васкрсењу и значају ове истине за хришћане у савременом свету.

Православни хришћани различитих нација у једночасовном програму представили су лепоту својих васкршњих духовних и народних традиција, у којима су подједнако уживали и швајцарски домаћини.

Поред епископа Андреја, на скупу су говорили др Јозеф Анен, генерални викар Римокатоличке цркве у Цириху, г. Мишел Мајер, председник Евангелистичке цркве у Цириху, г. Рене Берхтолд, римокатолички парох при храму Светих апостола Петра и Павла, и протојереј Јордан Пашев, председник Конвенције свештеника  (Priesterkonvent) у Цириху.

Васкршње песме током сусрета певали су чланови хорова Руске, Српске, Бугарске, Сиријске и Еритрејске Цркве. Након програма у цркви, сви присутни позвани су на трпезу љубави, током које су могли да пробају националне специјалитете православних народа.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска