ВДС: Посета Дечјем свратишту

ВДС: Посета Дечјем свратишту
ВДС: Посета Дечјем свратишту
ВДС: Посета Дечјем свратишту
ВДС: Посета Дечјем свратишту

Волонтери милосрдне секције Верског  добротворног старатељства Архиепископије београдско-карловачке посетили су 17. септембра 2017. године Свратиште за децу улице у Крфској 7а у Београду. Иако су то малишани који живе или раде на улици, ова установа им већ дужи низ година пружа место за оброк, помоћ око домаћег задатка, разоноду итд.

Већ добро позната дружина и овог пута нас је са радошћу дочекала и весело повела у своју  играоницу-радионицу да се веселимо и заједно уживамо у игри.  Рунде „Не љути се човече“  биле су неизоставан почетак и овог дружења. Са буком и узбуђењем смо чекали свако падање коцкице на сто. Победници увек скачу од среће, док губитници наравно траже реванш.

Касније смо се распевали и размрдали уз игру музичких столица, затим слагали слагалице, украшавали бојанке, причали о успесима и напрецима у учењу. На радост свих објавили су нам да је један дечак уписао информатичку средњу школу за коју се дуго спремао и сјајно положио, а ми се надамо да ће ако Бог да бити одличан у свом будућем послу.

Након што су се деца послужила бананама и посластицама које смо им донели, приредили су нам фантастичан концерт њиховог хора и солиста. Уживали смо у старим песмама као што су „Девојко мала“, али и оним разиграним дечијим.

Пред  полазак малишани су нам припремили изненађење поклонивши нам цртеже  које су у међувремену вешто направили.

Сваки пут када напустимо Свратиште ми, а верујемо и деца осећамо благодат љубави и среће, баш као што је наш блаженопочивши патријарх Павле говорио „Све што се више дели има га мање, једино љубав што се више дели има је више“.

Извор: ВДС