Вербални напади на пароха рељевског

Пароха рељевског Милорада Милинковића су у петак увече, 19. фебруара, вербално напала двојица за сада непознатих младића. Према ријечима пароха Милинковића, око 20.20 часова двојица младића су га са улице, удаљене десетак метара од куће у којој живи, прозивала по имену и упућивали му псовке и пријетње. Када је пошао да види о чему је ријеч они су побјегли. Милинковић је о овом инциденту одмах обавијестио полицију која је дошла након 45 минута. Он сматра да је полиција могла да открије ко су ти младићи да је стигла одмах по позиву.

Милинковић је полицију обавијестио да се сличан инцидент у овом сарајевском насељу десио и у уторак увече, 16. фебруара, када су њега и његову породицу вербално узнемиравала четири младића.

На храм Светог Николаја је пуцано прије пола године, 12. августа, а прије тога десила су се још четири инцидента која су пријављена полицији, те безброј мањих.

Храм Светог Николаја у сарајевском насељу Рељево протекле године био је најчешћа мета напада од свих објеката Српске православне цркве у БиХ, због чега су га 16. новембра 2009. године, поводом Међународног дана толеранције, посјетили представници Међурелигијског вијећа БиХ.

Извор: Митрополија дабробосанска