Верници циришких парохија у Србији

Верници циришких парохија у Србији
Верници циришких парохија у Србији
Верници циришких парохија у Србији
Верници циришких парохија у Србији

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа аустријско-швајцарског г. Андреја, Црквена општина у Цириху организовала је за парохијане Светотројичног и Светоуспенског храма поклоничко и спортско путовање у периоду од 11. до 18. фебруара 2017. године.

Групу су сачуњавала деца са веронауке у пратњи родитеља, Светосавска омладина и зрелији верници, тј. узраста од 3 до 67 година - група је бројала 53 особе са оцем Бранимиром.

Првог дана боравка у Србији, 11. фебруара 2017. године, група је имала част да буде гост у чувеној емисији на Радио-телевизији Србије Жикина шареница, где је била прилика да се црквени живот у Цириху прикаже на леп начин. Дечји хор при храму Свете Тројице је отпевао песму „Богородице Дјево“.

После емисије уследио је пријем у Патријаршији српској од стране Његовог Преосвештенства г. Арсенија, викара Патријарха српског, који је у капели Светог Симеона Мироточивог говорио о историјату Патријаршије показавши при том и просторију где се одржава Архијерејски Сабор.

Поклоници су обишли Саборну цркву Светог архангела Михаила и манастир Рајиновац. У вечерњим сатима група је стигла на Копаоник, у село Брзеће.

На празник Сретења Господњег поклоници су присутвовали светој Литургији у манастиру Студеници. Посетили су и манастир Градац, а отац Силуан, настојатељ манастира Лепенца, је групу благословио. У царском граду Крушевцу посетили су цркву Лазарицу. На крају путовања група је посетила храм Светог Саве у Београду.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска