Веронаука у слободно време

Веронаука у слободно време
Веронаука у слободно време
Веронаука у слободно време
Веронаука у слободно време

Ученици ОШ „Змај Јова Јовановић“ из Београда заједно са својом вероучитељицом Јасминком Милинковић дошли су 22. октобра 2018. године у време резервисано за секцију из веронауке, спремајући се за квиз из познавања манастира Моравске Србије, који ће се реализовати у сарадњи са часописом „Светосавско звонце“ Српске Патријаршије и Телевизијом „Храм“ као још један вид сарадње и промоције верске наставе.

Хитајући на секцију, ученици су појали духовне песме, обнављали знање о српским манастирима и уз помоћ своје вероучитељице учили све оно што краси и весели њихове дечије душе. Из дана у дан показују да је веронаука њихово дисање, уживање и све оно што их испуњава у најрадоснијим дечјим данима. Школско звонце њихов рад на веронауци не прекида, но поспешује да наставе увек нова и изнова нешто реализују уз помоћ мануелног или другог вида наставе.

Дечаци су својим ИТ умећима правили презентацију, а девојчице паное са историјатима, фотографијама и занимљивостима манастира. Све то под будним оком менитеља око којег се све и дешава и под благословом, а то је Свети Сава - заштитник школства и деце, а под руководством вероучитељице Јасминке која је пример свестраног и свеобухватног најупечатљивијег у верској настави, а то је принцип „прековремене“ љубави.

Стефан Недић, апсолвент Православног богословског факултета у Београду